11. - 12.6.2011 

 

Máme za sebou asi nejnáročnější víkendovou akci tohoto roku - Klubovou výstavu australských ovčáků, Speciální výstavu australských ovčáků spojené s  otevřeným šampionátem v Obedience a Agility. Všechny akce pořádal klub KCHBO v areálu Krásná louka, Mladá Boleslav. Příprava na výstavu začala už s dvoutýdenním předstihem, kdy se u nás postupně střídali všichni zúčastnění bydlící v dostupné vzdálenosti, abych je na výstavu upravila. V pátek před výstavou zbývalo "už jen" vykoupat 5 psů a upravit a vykoupat poslední dva, kteří bydlí přeci jen trošku dál. Z vrhu A se zúčastnili všichni, kteří žijí v ČR, z vrhu B se zúčastnilo 5 štěňat a šestá nám alespoň po celý víkend dělala společnost. Moc děkuji všem majitelům i kamarádům za spolupráci při přípravě na výstavu i při výstavách samotných. I když to byl náročný víkend moc jsem si vaši přítomnost užila a díky i za pomoc. Speciální poděkování patří mé kamarádce Ing. arch. Martině Kaprálkové, která s námi celou akci absolvovala a moc mi pomáhala s přípravou psů do kruhu a i s předváděním některých psů.

V sobotu se zároveň s Klubovou výstavou konalo 2. Mistrovství KCHBO v Obedience, kde nás opět reprezentovala Lucka s Androu. Po roce si opět "zkusily" Obedience jen tak jako zpestření. Tentokrát nastoupily v kategorii OB-2, tuto zkoušku složily a obhájily loňský titul Mistr republiky v Obedience.

V neděli se konalo 2. Mistrovství australských ovčáku v Agility.  Naši chovatelskou stanici reprezentovali hned tři zástupci: Arya, Grek a Kidd. Celkem se zúčastnilo 13 australských ovčáků. Kidd vyhrál Open (celkově byl druhý), druzí dva dis. V Jumpu skončila na druhém místě Arya a na třetím Kidd. Bohužel obě kola dokončil jen Kidd, ale zato více než dobře, protože v součtu vyhrál a stal Mistrem republiky australských ovčáků v agility. V soutěži družstev jsme sice složili téměř rodinné družstvo, ale bohužel jsme měli příliš mnoho diskvalifikací na to, aby se výsledek družstva mohl započítat. Nicméně pořadatelé vyhodnotili běhy družstev i jako by to byl běh jednotlivců a Kidd vyhrál Jump, který se počítal do soutěže družstev.

 

Kidd - Mistr republiky australských ovčáků v agility    Andra - Mistr republiky australských ovčáků v obedience    Andra - CAC, ČKŠ, Vítězka Speciální výstavy, BOB, BIS Black

 

A tady jsou naše výstavní výsledky a posudky z obou výstav:

 

Speciální výstava australských ovčáků

12.6.2011 Mladá Boleslav

 

rozhodčí: Louise Mouchart-Kleingeld (NL)

 

 

 

Beyond Belief Diandra - Yuki

výborný 1, CAJC, BIS Red

   

třída mladých

Posudek: pěkný, červený, bílé znaky, správně vyvážený, správných proporcí, krásný výraz, dobrý stop, nůžkový skus, dobře nasazené uši, správně zaúhlený, dobrá srst a kostra, krásný dlouhý ocas, v pohybu velmi vyvážený.

 

  

  

 

Better Behave Diandra - Ory

velmi dobrý

   

třída mladých

Posudek: černý tri, hezký v typu, dobrá hlava, dobré nasazení a nesení uší, dobré oči, téměř vyplněné líce, nůžkový skus, mohl by být více zaúhlený vepředu i vzadu, hezká kostra, dobrá struktura srsti, ale v tuto chvíli mu chybí podsada, pohyb OK, trochu pyšněji nesený ocas.

 

  

  

 

Better Beware Diandra - Muff

výborný 2, Res.CAC

   

mezitřída

Posudek: celkově hezký v typu, správně vyvážený, hezká hlava, dobré uši, dobré oko, hezký výraz, nůžkový skus, dobře uložené lopatky, přední končetiny trochu strmější, správné úhlení zadních končetin, hezký dlouhý ocas, dobrá horní linie, dobrá kostra, trochu delší v bedrech, vyvážený v pohybu při pohledu ze všech stran, trochu volnější zápěstí.

 

  

  

And I Want ... Diandra - Kidd

výborný 2, Res.CAC, ČKS

   

třída otevřená

Posudek: celkově hezký v typu, správně vyvážený, dobrá hlava, dobré uši, dobré oči, nůžkový skus, správně zaúhlený, dobrá horní linie, dobrá srst, hezký dlouhý ocas, v tuto chvíli postrádá ?, pohyb OK, spousta drivu při pohledu zezadu, trochu moc pyšně nesený ocas.

 

  

  

 

 

 

JCh. Ch. KlCh. And I am Here - Grek

výborný 2, Res.CAC, ČKŠ

   

třída vítězů

Posudek: celkově hezký v typu, hlava správných proporcí, dobrý stop, dobré uši, dobré oči, nůžkový skus, úhlení OK, dobrá kostra, trochu delší v bedrech, krásný dlouhý ocas, dobrá horní linie, vyvážený pohyb při pohledu ze všech stran, velmi dobré nesení ocasu.

  

  

 

 

Bred By Diandra - Ziggy

výborná 3

   

třída mladých

Posudek: celkově hezká v typu, velmi samičí, dobrá hlava, dobré uši, dobré oči, nůžkový skus, dobré lopatky, přední končetina trochu strmější, dobrá struktura srsti, hezký dlouhý ocas, dobrá kostra, vyvážená v pohybu.

 

  

  

 

 

All By Myself Diandra - Arya

výborná 1, CAC, ČKŠ 

   

třída otevřená

Posudek: celkově velmi hezká v typu, velmi správně vyvážená, hlava správných proporcí, dobré uši, dobré oči, nůžkový skus, velmi správně zaúhlená, dobrá horní linie, silná kostra, dobrá srst, krásný dlouhý ocas, pohyb OK.

 

  

  

 

Rockin K's Tiffany Diandra - Tiffany

výborná 2, Res.CAC 

    

třída otevřená

Posudek: hezká v typu, správně vyvážená, velmi samiččí, dobrá hlava, dobré uši a oči, nůžkový skus, správně zaúhlená, dobrá horní linie, krásný dlouhý ocas, dobrá kostra, srst trochu moc vlnitá, pohyb OK, trochu volnější vzadu.

 

  

  

 

 

Ch. Kl.Ch. z.All Eyes on Me - Andra

výborná 1, CAC, ČKŠ, Vítězka Speciální výstavy, BOB, BIS Black

   

třída vítězů

Posudek: krásná v typu, celkově velmi samičí, dobré uši a oči, nůžkový skus, správně zaúhlená, dobrá srst, silná kostra, dobré tělo, dlouhý ocas, vyvážená v pohybu, trochu vtáčí tlapky.

 

  

 

 

 

Klubová výstava australských ovčáků (KCHBO)

11.6.2011 Mladá Boleslav

 

rozhodčí: Janne Kronstam (DK)

 

 

Beyond Belief Diandra - Yuki

velmi dobrý

   

třída mladých

Posudek: 16-ti měsíční, správných proporcí, čenichová partie by mohla být více vyplněna, hezké čelo, správně nasazené uši, nůžkový skus, dostatečné úhlení předních končetin, správné úhlení zadních končetin, ráda bych klenutější žebra, správná srst a barva, pohybuje se s drivem, správný pohyb při pohledu zezadu, úzký při pohledu zepředu.

 

  

  

 

Better Behave Diandra - Ory

dobrý

   

třída mladých

Posudek: 15-ti měsíční, mohl by být více v typu plemene a lepších proporcí, hlava by mohla být lépe vyplněná, nůžkový skus, ucho trochu nížeji nasazeno, mohlo by být menší, dostatečné úhlení předních i zadních končetin, hezká, dlouhá pažní kost, hrudník se musí vyplnit, správná srst a barva, pohybuje se s drivem, ale trochu volněji.

 

  

  

 

Better Beware Diandra - Muff

velmi dobrý 4

   

mezitřída

Posudek: 16-ti měsíční, správných proporcí, správně vyplněná hlava, uši by mohly být výše nasazeny, správné úhlení předních i zadních končetin, hezký hrudník, ale mohl by být dole více vyplněn, správná srst a barva, správný pohyb při pohledu zezadu, trochu těsný při pohledu zepředu, hezký drive.

 

  

  

And I Want ... Diandra - Kidd

velmi dobrý 2

   

třída otevřená

Posudek: hezké proporce, ráda bych více typu plemene, správně vyplněná hlava, správně nasazené uši, správné úhlení předních i zadních končetin, hezký hrudník, hezká kostra a tlapky, v postoji lehce spáditá horní linie, správná srst a barva, pohybuje se s drivem, správný pohyb při pohledu zezadu, vytáčí lokty při pohledu zepředu.

 

  

  

 

 

 

JCh. Ch. KlCh. And I am Here - Grek

výborný 2, Res. CAC

   

třída vítězů

Posudek: hezkých proporcí, správně vyplněná hlava, správně nasazené uši, dostatečné úhlení předních i zadních končetin, hezky klenutá žebra, ale hrudník by mohl být hlubší, hezká kostra a tlapky, správná srst a barva, pohybuje se s drivem, správný pohyb při pohledu z obou stran.

  

   

 

 

Bred By Diandra - Ziggy

výborná 2

   

třída mladých

Posudek: fena správných proporcí, ráda bych vyplněnou hlavu a více brady, nízko nasazené velké uši, správné úhlení předních i zadních končetin, hezky klenutá žebra, hezká kostra a tlapky, správná barva a srst, pohybuje se s drivem, správný pohyb při pohledu zezadu, stále ještě užší při pohledu zepředu.

 

  

  

 

 

Breakin' the Rules Diandra - Denali

dobrá 

   

třída mladých

Posudek: správných proporcí, ráda bych více vyplněnou čenichovou partii, dobře nasazené uši, dostatečné úhlení předních i zadních končetin, vzhledem k věku dobrý hrudník, hezká srst a barva, ráda bych více kostry, trochu užší pohyb při pohledu zepředu, správný pohyb při pohledu zezadu, potřebuje více drivu, mohla by být více v typu plemene.

 

  

  

 

Rockin K's Tiffany Diandra - Tiffany

výborná 1, CAC, ČKŠ

   

třída otevřená

Posudek: správných proporcí, správně vyplněná hlava, uši by mohly být nasazeny výšeji, správné úhlení předních i zadních končetin, hezký hrudník, dobrá kostra a tlapky, správná barva a srst, správný pohyb při pohledu z obou stran.

 

  

  

 

 

Ch. Kl.Ch. z.All Eyes on Me - Andra

výborná 2, Res.CAC

   

třída vítězů

Posudek: správných proporcí, hezky vyplněná hlava, správně nasazené uši, správné úhlení předních i zadních končetin, hezky vyplněný hrudník, dostatečná kostra, správné tlapky, správná barva a srst, správný pohyb s hezkým drivem.

 

  

 

 

 

Autoři zde použitých fotografií: Lucie Dlouhá, Eva Hájková, Ing.Jan Lukáš Ph.D., Bára Špatná

 

 

 

 

Tyto stránky jsou optimalizovány pro rozlišení 1024 x 768 bodů a vyžadují prohlížeč podporující JavaScript.
Použití jakéhokoliv materiálu z těchto stránek pouze se souhlasem autora!
Copyright © Martina Hodková, 2011

Naposledy změněno: 12.7.2011

   

 

 

 

 

 

 

 

[CNW:Counter]